Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Vår adresse er: Alvikvegen 221, 6019 Ålesund. Vi ligger like nord for Bingsa industriområde. Ca.300m etter innkjørselen til Årim renovasjons stasjon. Kart finner du under "Kontakt oss"
Hos Gokartutleie Ålesund AS kan man leie gokart helt fra man er 8 år gammel og minimum 120cm høy. For å kjøre voksenkart må man ha fylt 15 år og være minimum 150cm høy.
Nei dessverre har vi ikke kapasitet til å arrangere barneselskap. Vi har generelt lite kapasitet til å ta unna større mengder med barn, da vi bare har to gokarter egnet for denne aldersgruppen.
Nei dessverre. Vi har et nasjonalt regelverk med aldersgrenser vi må forholde oss til og tar ikke den risikoen i tilfelle noe skulle oppstå på banen.
Nei! All kjøring hos oss skal foregå i helt edru tilstand. Her gjelder de samme reglene som veitrafikkloven.
Voksenkartene våre har Honda GX 270ccm motor på 9hk, mens barnekartene har Honda GX 120ccm på ca 4hk.
I teorien skal gokartene være identiske. De kommer fra samme leverandør og har samme motor, drivstoff, ramme, dekk, bremser og styring. De lever dog et hardt liv til gokart å være, og de vil derfor kunne skille seg litt fra hverandre på enkelte områder, som kanskje tilsier at de må kjøres på en litt annen måte for å oppnå samme rundetid. Vi ønsker at de skal være så like som mulig til enhver tid, og jobber mye med dette på jevn basis, men 100% likt får vi det aldri.
Voksenkartene har en toppfart på ca 50 km/t, barnekartene har en toppfart på ca 25 km/t
Ja! Vi har èn dobbelkart tilgjengelig. Denne blir brukt ved eventuelle funksjonsnedsettelser, barn som er for ung til å kjøre selv eller ikke ønsker det, eller par hvor den ene parten ikke ønsker å kjøre selv.
Siden vi bor på Nord-Vestlandet kan man ikke utelukke regn fra tid til annen. Såfremt det ikke er veldig store nedbørsmengder som gjør at det samler seg store mengder vann på banen, så kjører vi gokart selv om det er vått, ja. Det blir dog veldig glatt, så det blir en annerledes opplevelse og mestring. Det anbefales å medbringe enten regnklær eller klesskift hvis det regner.
Når man leier gokart hos oss inkluderer det alt. Kjøredress (tørre forhold), hårnett, hjelm, gokart og tid på banen. Det eneste man trenger å ta med er vanlige klær, eventuelt vanntette klær hvis det skulle regne, siden våre dresser ikke er egnet for regn.
Ja! Vi har flere typer opplegg som er populære blant disse kundegruppene! Les mer om våre opplegg her.
Vi har prøvd å bevege oss bort fra drop-in på generell basis for å prøve og effektivisere driften av anlegget. Vi har nå lagt til rette for online-booking samt skjema for booking forespørsler for større grupper. Det vil ikke si at det har blitt umulig med drop-in, men vi vil ikke ha noen faste drop-in tider lenger.
For voksenkarter har vi en absolutt max på 15 stk på banen samtidig. Dette kan dog variere noe, hvis noen av gokartene er tatt ut av drift for vedlikehold for eksempel. Barnekartene kan maks to stk kjøre samtidig.
Vi har ingen spesifikke grupperabatter da vi har innlagte rabatter i mengde kjøring